Bezoek van de Heer Houwers Tweede Kamerlid van de VVD aan Schwarzwalder Fuchs Stoeterij Nederland.

Maandag 30 januari kwam Tweede kamerlid dhr. J Houwers de Schwarzwalder Fuchs Stoeterij in de Gemeente Buren bezoeken.
Bij dit bezoek waren ook VVD raadslid dhr. Tinga, dhr. Litjes van de KvK, dhr. Wieringa van Land en Co, dhr. J van Roekel van Nedabo aanwezig.
dhr. Houwers benoemde de rust in de kudde en de schoonheid van de Schwarzwalder Fuchs. We stonden met zijn allen tussen de paarden in. De paarden vonden het bezoek een welkome afwisseling. Ze lieten het hooi even voor wat het was. Kwamen naar ons toe en besnuffelde iedereen en lieten zich rustig aaien.
In het kort vertelde ik dhr. Houwers over mijn bedrijfsplan, de Natuurlijke Paardenhouderij.
Een mooi voorbeeld laat mijn hengst Modim zien.
De vierjarige hengst Modim heeft een heuvel van ongeveer 1.70 in zijn wei. Modim staat regelmatig op zijn heuvel. Galoppeert omhoog en roetst weer naar beneden. Hij staat er op te slapen en kijkt dan dromerig naar zijn kudde meiden. Hier kan geen saaie stapmolen tegenop, zo gespierd als hij wordt van heuveltje op, heuveltje af.
De elzenhaag was vroeger een onderdeel van het Nederlandse landschap. In 2007 heb ik twee elzenhagen aangeplant. Het zeldzame vogeltje de putter is hier nu veelvuldig te zien. Ruimte geven aan de natuur is onderdeel van mijn bedrijfsplan. Denk aan uilenkasten, ruimte voor de vleermuis creëren en in de waterpoelen ruimte maken voor de oeverzwaluw.
Geïnteresseerd luisterde dhr. Houwers naar mijn uitleg.
De kou dwong ons om snel naar het kantoor van dhr. R Dobbelsteijn Bisschops te Ingen te gaan.
Daar hebben we met jurist RO dhr. Dobbelsteijn Bisschops en ecoloog dhr. van der Linden
en hier boven genoemde een zeer prettige bijeenkomst gehad over rendabel beheerde landschapnatuur. Dhr. Houwers is opgeleid als planoloog aan de Universiteit van Nijmegen met als bijvakken bestuurskunde en cultuurlandschapsgeografie.
Dhr. Houwers steunt mijn plannen. Daar ben ik natuurlijk erg trots op. Want ik heb er niet voor gestudeerd. Mijn kennis is praktijkervaring.
Vanaf mijn 18de levensjaar ga ik trouw stemmen. Voor mijn gevoel stond de politiek altijd ver van de burger af.
Door het bezoek van dhr. Houwers en de betrokkenheid van de VVD in de gemeente Buren
ben ik er heel anders over gaan denken. Er was oprechte belangstelling en interesse.
Zowel voor de Schwarzwalder Fuchs alsook voor mijn bedrijfsfilosofie.
De VVD schrijft niet alleen een programma maar voert het ook uit. Is er voor de ondernemer en de mens die de ondernemer is. Mijn mening is, Zonder ondernemer geen werknemer. Zo leven we allemaal in symbiose met elkaar. Als Mens kunnen wij veel leren van paarden. Paarden leven vreedzaam naast en met elkaar. Dat kunnen wij mensen niet altijd zeggen.
Ik zal mij blijven inzetten voor natuur en paard. Een paard verdient als kudde dier geen eenzame opsluiting en ook de natuur verdient ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.