13 juli 2012

13 juli 2012De wekker loopt akelig vroeg af. Ik wrijf de slaap uit mijn ogen en wil eigenlijk gewoon door slapen. Ben dan in ene wakker. Ik moet naar Aken. Naar de veulenkeuring. En er is nog veel werk te doen en 200 kilometer te rijden met mijn paarden.
In Aken aangekomen kan ik mijn paarden in een stal zetten. Er is een dikke laag stro in en ik kan ze water geven. Na de lange reis hebben ze even rust verdient. Het is super geregeld in Aken. Dat de paarden goed uitgerust waren lieten ze goed zien. Het veulen van Rita kreeg een applaus van het publiek toen ze een waanzinnig mooie draf liet zien. Ze liep naast haar moeder door de ring. Ging niet eenmaal over in galop maar liet zien dat ze een Schwarzwalder Fuchs is met de beweging van een warm bloed. Ze had zweef momenten en haar achterbenen zette ze er zo super onder. Ook de beweging vanuit de schouder was super. Het was zo mooi om te zien. Ik kon Rita zelf niet voor brengen. Mijn enkelbanden heb ik van de winter gescheurd en ik loop nog niet zo hard. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik stond aan de zijlijn en ging uit mijn dak, zo liepen mooi liepen moeder en dochter. Rita de moeder met haar lange witte manen golvend van de wind.
En ……………….ze wonnen GOUD.
Rita is nu hauptstutbuch 1 Rita heeft 3 veulens gehad. Waarvan er twee Goud liepen. Ik was zo trots alsof ik ze zelf……….
13-juli-2012En toen moest mijn merrie Merle in de ring. Merle is een wat oudere merrie die het klappen van de zweep kent. Oftewel ze weet wat ze moet doen bij een keuring. Zij heeft van de 13 veulens die ze heeft groot gebracht 11 veulens bekroond met goud. Merle is dan ook een Elite merrie en dat weet ze. Haar veulen liet ook goed zien wat ze kan. Ze is jonger dan het merrie veulen van Rita en tja, dat mogen ze eigenlijk niet mee tellen. Deze kleine ging ook super maar liet toch minder zien dan ze eigenlijk kan.
En….. werd bekroond met ZILVER.
Mijn dag kon niet meer kapot. Veilig aangekomen en veilig weer thuis met een Gouden en Zilveren plak. Het veulen wat zilver heeft behaald is gekocht door een Duitse fokker en hengstenhoude. Namelijk J. Joussen. Hij is eigenaar van de hengst Milan. De vader van het veulen. Van de 9 veulens die voorgebracht werden van de hengst Milan, heeft er 1 goud gehaald. ( Ha, ik dus ) En 8 zilver. Dat een hengst zoveel veulens beloond ziet worden met een predikaat is heel bijzonder. De moeder heeft natuurlijk ook heel veel invloed. Maar dat een hengst van de 9 veulens er 9 bekroond ziet worden met een predikaat, zegt heel veel over de bijzondere sterke genetische kwaliteiten van deze prachtige hengst.
Een echt aanrader om met uw merrie naar toe te gaan.
Ik ga in ieder geval nog een keer.
De gegevens kunt u op mijn site vinden.
Veel fok plezier en een zonnige zomer gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.