Koop & Verkoop bemiddeling

Altijd fijn om te lezen dat mijn bemiddeling tussen koop en verkoop van een Schwarzwalder Fuchs voor zowel klant als paard goed is. Onderstaande mail ontving ik van mijn klant en ik wil hem graag met u delen. Mens en paard samen brengen is zo mooi om te mogen doen.

Het loopt soms anders dan je denkt. Komen ze voor een merrie kijken, gaan ze met een ruin naar huis. Sta je de merrie aan te prijzen, hoe goed en braaf ze is. Ziet de klant alleen maar de ruin. Ik kan praten als brugman. Ik wordt niet gehoord. De ogen zijn op de ruin gericht. En de ruin kijkt naar de klant.  Maar het is niet mijn ruin, en hij staat niet te koop. Na diverse telefoontjes komt alles op zijn pootjes terecht. Ruin krijgt een andere eigenaar en een merrie krijgt ook een andere eigenaar. Iedereen blij. Ik ben er van overtuigd dat mensen geen paarden kiezen maar paarden kiezen mensen.

 

Ondanks dat iedereen me absoluut voor gek verklaarde om een paard te kopen waarvan ik alleen een foto had gezien ben ik heel blij dat ik eigenwijs mijn zin heb doorgezet en blind vertrouwen had in de karakters van Schwarzwalder Fuchsen en ook dus in jou, ondanks dat ik je alleen maar telefonisch had gesproken.

Het is allemaal super gelopen, Max is bij jou onder het zadel beleerd op een uitermate prettige en rustige manier voor het paard zelf, enkel- en dubbelspan kende hij al wel dus daar gaan we nu zelf verder mee aan de slag. Het zachte en betrouwbare karakter van Max was in 1 opslag duidelijk, gelukkig was de liefde wederzijds en hebben we een hele goede klik. Het was jammer dat ik bijna 2 uur rijden van je vandaan woonde waardoor ik helaas niet al te vaak Max heb kunnen bezoeken terwijl jij met hem aan de slag was, maar de keren dat ik er was zijn prima gegaan, goede, duidelijk begeleiding gehad en het was ook gewoon gezellig.

De kennismaking met ons andere Schwarzwalder Mighty is heel goed gegaan, er viel tussen de beide mannen geen onvertogen woord, geen oor naar achter, geen hoef heeft gedreigd, alsof ze wisten dat ze samen verder moesten.

Het was best een gok om op deze manier een paard te kopen, maar ik ben heel blij dat het dan ook zo goed is uitgepakt als ik gehoopt had en ik zou het eigenlijk een volgende keer weer zo doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.