Workshops

Momenteel zijn wij bezig met het vernieuwen van de website, wij vragen daarom contact te zoeken via onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Telefoon: 0621420608

Email: schwarzwalderfuchsstoeterij@gmail.com

AANKOMENDE WORKSHOPS

SCHWARZWALDER FUCHS STOETERIJ TE AZEWIJN EEN WORKSHOP ‘PAARDENTAAL’. TIJDENS DE WORKSHOP LEER JE OM CONTACT TE MAKEN MET EEN PAARD, HET CONTACT TE VERDIEPEN EN TE WERKEN AAN EEN VRIENDSCHAP. ER WORDT VEELAL GEWERKT MET HET LOSSE PAARD VANUIT LICHAAMSTAAL. DE INTERACTIE WORDT AFGESTEMD OP HET PAARD. BEN JE GEÏNTERESSEERD IN MEER OVER DE WERELD VAN DE PAARDEN, GEEF JE DAN SNEL OP.

ook ORGANISEERT SCHWARZWALDER FUCHS STOETERIJ TE AZEWIJN EEN WORKSHOP ‘SPIEGELEN MET PAARDEN’. DIT IS EEN BIJZONDERE WORKSHOP WAARIN JE IN DE SPIEGEL MAG KIJKEN DIE HET PAARD JE VOORHOUDT. EEN PAARD HEEFT GEEN VERBORGEN AGENDA EN KAN JOU DUS HEEL GOED SPIEGELEN. WIL JE OP EEN BIJZONDERE, LEERZAME EN LEUKE MANIER WERKEN AAN EEN STUKJE ZELFINZICHT DAN IS DIT EEN VERHELDERENDE WORKSHOP. OOK WANNEER JE EEN EIGEN PAARD HEBT IS DIT EEN MOOIE MANIER OM DE RELATIE TUSSEN JOU EN JE PAARD ONDER DE LOEP TE NEMEN. GEEF JE DUS SNEL OP.

ER IS EEN BEPERKT AANTAL PLAATSEN IN DE WORKSHOPS OMDAT WIJ MET KLEINE GROEPEN WERKEN. ZO WILLEN WIJ ZOVEEL MOGELIJK MOOIE ERVARINGEN EN KWALITEIT LEVEREN. KOSTEN VOOR EEN WORKSHOP BEDRAGEN 95,- EURO, UITERLIJK EEN WEEK VOOR AANVANG VAN DE WORKSHOP TE VOLDOEN, DIT MAAKT JE INSCHRIJVING VOLLEDIG. DE WORKSHOP IS INCLUSIEF LUNCH.

MELD JE DUS SNEL AAN EN ONTVANG HET INSCHRIJFFORMULIER OM EEN PLEKJE VOOR JEZELF TE RESERVEREN. AANMELDEN KAN VIA INFO@MURCHIN.COM

HARTELIJKE GROET,
Marja de Bruijn & Carola van Berckel

Murchin Join the Horse
Voor paardentaal, coach & spiegelen met paarden
WWW.MURCHIN.COM
Carola van Berckel
TEL. 06-51956161

RUTHI DAMMAN ORGANISEERT OPEN CLINICS CENTERED RIDING EN DAGCURSUSSEN BIJ SCHWARZWALDER FUCHS STOETERIJ NEDERLAND

CENTERED RIDING IS EEN TECHNIEK ONTWIKKELD DOOR SALLY SWIFT. HET IS GEEN ANDERE MANIER VAN RIJDEN, MAAR EEN EFFECTIEVE METHODE OM GOED TE LEREN RIJDEN IN ELKE DISCIPLINE EN OP ELK NIVEAU. ER WORDT GELET OP ASYMMETRIE, SPANNINGEN EN DISFUNCTIONEREN VAN RUITER EN PAARD OM ZO TE KOMEN TOT OEFENINGEN TER VERBETERING VAN BEIDEN.

DE METHODE IS GEBASEERD OP DE KENNIS VAN DE ANATOMIE VAN DE RUITER EN HET PAARD, DE BALANS EN HET BEWEGEN VAN BEIDE SAMEN. DIT LEVERT EEN BEWUSTZIJN VAN HET LICHAAM OP WAARDOOR OUDE, INGESLETEN BEWEGINGSPATRONEN KUNNEN WORDEN VERVANGEN DOOR NIEUWE VAARDIGHEDEN, VRIJER BEWEGEN EN HET PRESTATIENIVEAU TE VERBETEREN. CENTERED RIDING LEGT HET ‘HOE EN WAAROM’ UIT.

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN AAN DE KROMMESTRAAT 2 IN AZEWIJN. AANMELDEN KAN PER EMAIL AAN INFO@SFSN.NL OF OP MOB. 0621420608 OF EMAIL VAN RUTHI RDAMMAN@CAIWAY.NET

BINNENKORT START CAROLA VAN BERCKEL MET HET GEVEN VAN WORKSHOPS BIJ SCHWARZWALDER FUCHS STOETERIJ.
MOTIVEREN IN PLAATS VAN COMMANDEREN

CONTACT, HARMONIE EN HET WEL EN WEE VAN HET PAARD STAAN VOOR MIJ VOOROP. OF JE NU EEN WEDSTRIJDRUITER BENT OF RECREATIEF MET JE PAARD OM GAAT. IK STREEF ERNAAR OM MEER BEGRIP VOOR ZOWEL DE MENTALE ALS DE FYSIEKE GESTELDHEID VAN HET PAARD TE KRIJGEN. DE INTERACTIE TUSSEN MENS EN PAARD IS DAARBIJ ESSENTIEEL, WANNEER JE IETS VAN JE PAARD VERLANGT OF SAMEN WILT BEREIKEN.

VAAK BEPALEN WIJ ALS MENS WAT DE TAAK VAN HET PAARD GAAT WORDEN IN ZIJN LEVEN. PAST DIT BIJ JOU? OF PAST DIT BIJ JE PAARD? INZICHT IN JE EIGEN PAARD OF DE PAARDEN WAAR JIJ MEE WERKT IS DAARBIJ BELANGRIJK.

EEN PAARD LEEFT IN HET HIER EN NU EN REAGEERT OP ONS ZOALS WIJ OP DAT MOMENT ZIJN IN DE BREEDSTE ZIN VAN HET WOORD. NET ALS WIJ HEEFT EEN PAARD HET NODIG DAT WIJ HEM BEVESTIGEN IN DE GOEDE DINGEN DIE HIJ DOET. DIT VERSTEVIGT DE BAND MET JE PAARD EN LAAT ZIJN EIGEN WAARDE GROEIEN. WANNEER EEN PAARD ZICH ZEKERDER VOELT SCHRIKT HIJ BIJVOORBEELD MINDER.

DOWN TO EARTH TRAININGEN’ WORDEN VERZORGT DOOR MURCHIN, ZOWEL OP HET GEBIED VAN GRONDWERK ALS HET RIJTECHNISCHE VLAK. WIL JE MEER WERKEN AAN EEN EENHEID EN HARMONIE MET JE PAARD, VRAAG DAN MEER INFO AAN OF GEEF JE OP VOOR EEN WORKSHOP VIA INFO@MURCHIN.COM.

CAROLA VAN BERCKEL, INSTRUCTEUR & GEDRAGSDESKUNDIGE VOOR PAARDEN

OP PONYKAMP ?

Ook dit jaar organiseert Schwarzwalder Fuchs Stoeterij Nederland een leuk en gezellig ponykamp voor kinderen vanaf 10 jaar!

Onder begeleiding gaan we leren:

  • Loswerken
  • Voltigeren
  • Schrik parcours afleggen
  • Borstelen en poetsen
  • Heel veel rijden
  • En natuurlijk, lol maken !!

De dagen zijn geschikt voor kinderen met paardrijervaring, maar ook zonder ervaring. Je mag je eigen paard of pony meenemen of gebruik maken van een van onze bom vaste Schwarzwalder Fuchsen !

    De kosten zijn

  • Per dag € 50,- per kind (incl. lunch)
  • De hele week € 225,- per kind

Voor meer informatie over bijvoorbeeld de data’s of andere vragen kunt u bellen of mailen!

OVERZICHT WORKSHOPS

Hieronder een kort overzicht van enkele workshops/cursussen die wij gaan organiseren.

Natuurlijk omgaan met paarden
Tijdens deze workshop maak je kennis met de paardentaal. Hoe communiceren paarden onderling en wat kun je hiervan leren. Je leert hoe een paard reageert en waarom hij zo reageert, functioneert, leeft etc. Wat is ‘kuddegedrag’ en nog veel meer. Daarbij leer je om een vertaalslag te maken, via jouw lichaamstaal om zo makkelijk met je paard te kunnen communiceren.

Freestyle.
Begrijp niet alleen je paard beter, maar begrijp ook jezelf beter in je interactie met je paard. Hoe reageert een paard op lichaamstaal van de ruiter. Dat leert u in deze workshop

Grondwerk
Het werken op de grond met je paard kan een grote verbetering geven in de band en de communicatie die je met je paard hebt. Dit kan zelfs zichtbaar worden in je rijden, beter in harmonie en afgestemd op elkaar. Ook angst tijdens het rijden kan een stuk verminderd worden door meer kennis van en over jouw paard.Leren bouwen aan de vriendschap met je paard van uit zijn taal. Hoe reageert een paard op lichaamstaal van de ruiter. Dat leert u in deze workshop

Cursus paardrijden voor beginners
Wij bieden dit in cursusverband aan. Dat wil zeggen dat u gedurende korte tijd meerdere malen per week komt. Aan de longeerlijn leert u uw balans te houden op het paard. Als u meerder malen per week oefent dan gaat het leerproces veel sneller. Uw celherinnering zal u daarbij helpen. Al snel gaat u op de “automatische piloot” rijden. Over fietsen hoeft u toch ook niet meer na te denken? Hoe vaker u het doet hoe makkelijker het zal gaan. Denk aan het gaan schaatsen in de winter. De eerste baantjes kosten moeite, daarna “weet” u weer hoe het moet. Uw celherinnering helpt u hierbij.

Workshops Centered Riding
Ik citeer uit het Boek van Sally Swift want beter kan ik het niet verwoorden.

Het Paard, een fantastisch schepsel, geboren om te leven en vrij en ongehinderd in de natuur te rennen. Maar vriendelijk genoeg om zijn gaven met ons te delen. Aangezien het paard bereid is met ons te werken. (Zebra’s, Herten zijn ook kudde dieren!! ) Hebben wij de verantwoordelijkheid om zijn werk zo gemakkelijk, pijnloos en plezierig mogelijk te maken, zelfs bij grote inspanningen zoals bij het opdrijven van vee, over hindernissen springen in het terrein of op een springconcours, of een dressuurwedstrijd op Grand-Prixniveau. Hier kom Centered Riding goed van pas. De finesse en de technieken van Centered Riding maken onder alle omstandigheden een maximale harmonie tussen ruiter en paard mogelijk.
Centered Riding is geen rijstijl maar een manier om lichaam en geest meer balans en integratie aan te leren.
Een gecentreerde ruiter die in balans is en zich bewust is van haar lichaam en dat van haar paard, kan haar paard helpen een correcte bespiering te ontwikkelen en in balans en vrij te bewegen. Het paard heeft de gelegenheid om in harmonie met zijn ruiter te werken en plezier in zijn werk te hebben.
Het paard zonder ruiter is altijd in balans. Als je op zijn rug gaat zitten verander je de situatie. Het paard moet nu efficiënt in balans komen met je gewicht op zijn rug en op je hulpen reageren. Zijn vermogen om dit voor elkaar te krijgen hangt af van hoe jij jezelf met hem in balans brengt. Centered Riding helpt je het vermogen te ontwikkelen dat je nodig hebt om je paard in balans te rijden. Je leert rustig en mentaal evenwichtig te blijven ook op spannende momenten. Je krijgt het vermogen om precieze, prettige en passende hulpen te geven en met een positieve instelling te rijden met je paard.”

De boeken ‘Centered Riding’ deel I en II zijn te verkrijgen via www.alona.nl, van Margreet Bouwmeester. Margreet gaat bij ons ook diverse workshops verzorgen.

Tot slot gaan we ook cursussen verzorgen over ‘Natuurlijke Paardenhouderij‘. Uitgangspunt hierbij is het dierenwelzijn. Aan bod komen de volgende onderwerpen:
· Huisvesting
· Voeding
· Kuddegedrag
· Aanpassingen.

Open clinics Centered Riding in samenwerking met Ruthi Damman.
Workshops Mijn paard mijn spiegel, Natuurlijk omgaan met paarden, Grondwerk met paarden in samenwerking met Carola van Berckel.
Workshops Connected Riding in samenwerking met Kim Besselink