Over mij

Momenteel zijn wij bezig met het vernieuwen van de website, wij vragen daarom contact te zoeken via onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Telefoon: 0621420608

Email: schwarzwalderfuchsstoeterij@gmail.com

 

Mijn naam is Marja de Bruijn.

Naast mijn orun instructeurs diploma heb ik ook bij het helicon de instructeuropleiding lesgeven aan kinderen gevolgd en sinds 2006 heb ik ook mijn level 1 van het Centered Riding. Centered Riding gaf mij de tools om goed uit te kunnen leggen wat paardrijden is en hoe je het moet doen. Zie het hoofdstuk Centered Riding.Zelf rijd ik al 40 jaar paard en ben (volgens mijn moeder) vanaf mijn geboorte gefascineerd door paarden.

Mensen en dieren zijn voor mij een fantastisch leuke combinatie. Ik geniet dan ook van mijn les geven en vind het belangrijk dat je op een ontspannen en leuke manier les krijgt en niet alleen leert paardrijden maar ook leert omgaan met paarden. Bij mij staat plezier voor mens en dier voorop. Je moet niets en je doet alles in je eigen tempo. Wil je alleen komen en poetsen. Prima, ook goed. Want dan is dat wat jij op dat moment nodig hebt. Naast het lesgeven is verwelkomen van nieuw leven mijn passie. Een veulen begeleiden in het omgaan met mensen. De eerste indruk van een veulen is bepalend voor de rest van zijn of haar leven. Het leren voetjes geven en wennen aan een halster aan en afdoen. Het leren lopen aan een halster naast zijn of haar moeder. Het begint natuurlijk allemaal met het bepalen naar welke hengst je gaat met je merrie. Je verdiepen in de bloedlijnen. Past het allemaal wel bij elkaar. Is er geen inteelt. Hoe is het karakter van de moeder en de vader. Karakter is vaak nog belangrijker dan exterieur. Trots ben ik dan ook dat ik op mijn stoeterij mag verwelkomen de Elite hengst Modus en zijn zoon de goed gekeurde hengst LVV MODEM Deze zijn door mij aangekocht en staan a.s dekseizoen bij ons voor de dekdienst in Nederland.

voorstellen 2De Elite hengst Modus deze top vererver is goed gekeurd in Baden Würtenberg. Stond altijd in de dekdienst van Haupt und Landgestüt Marbach en komt nu naar Nederland. In het voorjaar van 1998 geboren. Zijn moeder is Liesel en hij is gefokt door de fam. Klingele. Als Elitehengst zorgde Modus op de staatsstoeterij in Forst voor zeer goede veulens. In Prechtal waar hij Elite hengst werd maakte hij destijds veel indruk op het publiek.

Begeistert vertelt Gestüts-Hauptsattelmeister Helmut Waidmann over deze zeer knappe en lieve Schwarzwalder vererver uit het Dreisamtal. En vertelt over zijn fabelachtige Leistungsprüfung in trekken en aanspannen met een 8.03 als uitslag. Helmut heeft met de hengst gewerkt vanaf zijn derde tot aan zijn 6de levensjaar. Modus is super in de omgang, zegt hij. Is goedmoedig en wil voor je werken. Hij is super braaf van karakter. Talrijke nakomelingen in het Zwarte Woud profiteren van zijn goede genen. Waaronder de drie goed gekeurde hengsten LVV MODEM en de Leistungshengst Modiglinani en de Bundessieger 2013 Marcellus. Onder zijn vrouwelijke nakomelingen zijn alleen maar merries die in het Staats Stamboek en als Staatpremiemerrie zijn opgenomen.

Ook zijn zoon Modem komt dus naar Schwarzwalder Fuchs Stoeterij Nederland. Deze nu 12 jarige hengst heeft vele nakomelingen die goed presteren. Een dochter van Modem werd in 2013 tijdens het Rossfest kampioen bij de 4 tot 5 jarige merries.

Vader en zoon komen naar Nederland om hun goede genen door te kunnen geven aan de Schwarzwalder Fuchs merries in Nederland. De jaren lange samenwerking tussen Schwarzwalder Fuchs Stoeterij Nederland en de Schwarzwalder Fuchs Stamboeken in Duitsland maken deze bijzonder samenwerking mogelijk.

FOTO GEMAAKT DOORJAN SMIT www.dierenbeeldbank.nl