Over mij, Marja de Bruijn

In deze twee video’s kunt u kennis maken met mij, Marja de Bruijn en de Schwarzwälder Fuchsen.

Deze video’s zijn gemaakt door Eva Roemaat. Eva heeft bij mij haar Schwarzwälder Fuchs Rede gekocht. Eva wordt veel gevraagd bij grote paardenevenementen om demonstraties te geven. Rede is ook al een paar keer in de showring geweest. (Eva met Rede bij Horse Event)

Naast mijn Orun instructeurs diploma heb ik ook bij het Helicon de instructeur opleiding lesgeven aan kinderen gevolgd en sinds 2006 heb ik ook mijn level 1 van het Centered Riding. Centered Riding gaf mij de tools om goed uit te kunnen leggen wat paardrijden is en hoe je het moet doen.  Zelf rijd ik al 40 jaar paard en ben (volgens mijn moeder) vanaf mijn geboorte gefascineerd door paarden.

foto: Jan Smit

Mensen en dieren zijn voor mij een fantastisch leuke combinatie. Ik geniet dan ook van mijn les geven en vind het belangrijk dat je op een ontspannen en leuke manier les krijgt en niet alleen leert paardrijden maar ook leert omgaan met paarden.

Bij mij staat plezier voor mens en dier voorop. Je moet niets en je doet alles in je eigen tempo. Wil je alleen komen en poetsen. Prima, ook goed. Want dan is dat wat jij op dat moment nodig hebt.

voorstellen 2Naast het lesgeven is verwelkomen van nieuw leven mijn passie. Een veulen begeleiden in het omgaan met mensen. De eerste indruk van een veulen is bepalend voor de rest van zijn of haar leven. Het leren voetjes geven en wennen aan een halster aan en afdoen. Het leren lopen aan een halster naast zijn of haar moeder. Het begint natuurlijk allemaal met het bepalen naar welke hengst je gaat met je merrie. Je verdiepen in de bloedlijnen. Past het allemaal wel bij elkaar. Is er geen inteelt. Hoe is het karakter van de moeder en de vader. Karakter is vaak nog belangrijker dan exterieur.